November Romeo

November Romeo

 

November Romeo is het magazine van de Stichting November Romeo van het Korps Nationale Reserve.

Het behandelt actuele onderwerpen over de boeiende wereld van het reservist zijn bij de Koninklijke Landmacht.

 

De eerste 17 jaargangen was November Romeo een gedrukt magazine, als digitaal magazine gaat het korpsmagazine in eigen beheer alweer de 21e jaargang in!

Maart 2017

Nieuw CLAS reservistenmagazine November Romeo

 

Hierbij presenteert het Bureau Reservisten CLAS de vernieuwde November Romeo, het vernieuwde magazine voor alle reservisten in de Koninklijke Landmacht. Met de recente vorming van het centrale Bureau Reservisten CLAS wil de landmacht het beleid rond en de communicatie over reservisten optimaliseren. Eén van de stappen is de redactionele omvorming van November Romeo, voorheen het magazine van het Korps Nationale Reserve, tot hét magazine voor alle reservisten binnen CLAS.

 

De titel is de NAVO-spelling voor de letters NR, dat stond voor Nationale Reserve. Omdat November Rome al sinds 1993 een gevestigde naam is in militair bladenland, is besloten deze te handhaven. Maar de afkorting NR staat nu voor Nederlandse Reservisten. Alle Landmacht reservisten vinden hierin een centraal platform. Zowel intern gericht naar militairen als naar externe lezers.

 

In de eerste editie die in deze vorm verschijnt, geven generaal-majoor Martin Wijnen en kolonel Fulco Stallmann hun visie op de ‘Adaptieve landmacht, en de rol voor reservisten daarin. Er zijn reportages over de samenwerking van de KMar met natresmilitairen bij de controle van ferryhavens. Ook aan bod komen de beveiliging van de Future Force Conference en inzet in Polen tijdens de grote oefening Bizon Draswko. Verder in dit nummer oefeningen en inzet door Rsd400gnk en het 1CMI Commando. Daarnaast een kennismaking met de nieuwe commandant van het Cavelerie Ere-Escorte en nog veel meer interessante artikelen in het 50 pagina’s dikke magazine.

 

Veel kijk en leesplezier.

 

De redactie

 

November Romeo November 2015

 

Na een druk eerste halfjaar 2015 werd het Korps Nationale Reserve in augustus onaangenaam verrast met een direct ingaande bezuiniging. In het korpsmagazine November Romeo geven de commandant landstrijdkrachten, de korpscommandant en de KVNRO hun reactie op de maatregelen. Voor het korps is de huidige urensituatie ‘een bittere pil’.

In de nieuwe editie verder aandacht voor commandowisselingen bij 10 en 30 Natresbataljon, diverse oefeningen, reservist zijn bij de Koninklijke Marine, het ontstaan van de naam ‘Nationale Reserve’ en vele korte berichten.

 

Disclaimer Copyright © GG&T 2015 All Rights Reserved